V miske si pripravíme kvások tak, že zmiešame droždie, cukor a teplé mlieko. Zmes prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme tak približne 15 minút. Kým sa pripravuje kvások, zamiesime si cesto na bochníčky. V miske zmiešame múku, soľ a jeden žĺtok. Pridáme kvások, trošku olivového oleja a vody. Cesto vymiesime, zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme v pokoji kysnúť približne 45 minút.
Na syrovú náplň do bochníčkov rozmiešame syrové trojuholníčky Karička s čerstvými bylinkami podľa vašej chuti. Bochníčky môžete naplniť aj ochutenými syrovými trojuholníčkami, ktoré obľubujete. Stačí ich vidličkou vymiešať.
Keď cesto vykysne, vyvaľkáme ho na hrubší plát a vykrojíme z neho malé krúžky. Do cesta vložíme syrovú náplň a vytvoríme malé bochníčky.
Do stredu plechu na pečenie umiestnime misku vhodnú na zapekanie. Okolo nej poukladáme bochníčky. Takto vytvorený veniec z bochníčkov potrieme olivovým olejom a rozšľahaným žĺtkom, aby sa bochníčky pekne leskli, a posypeme ho sezamovými semienkami, ktoré pečivu dodajú lahodnú chuť. Bochníčky pečieme na 200 °C 20 minút.
Kým sa bochníčky pečú, pripravíme si dip z čerstvých paradajok. Na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom opražíme cibuľku a cesnak. Keď je cibuľka opečená dozlata, na panvicu dáme drvené paradajky a biele korenie. Zmes privedieme do varu a 5 minút miešame, aby sa spojili všetky chute.
Upečené bochníčky podávame s teplým paradajkovým dipom. Dobrú chuť!
Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO
PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ,
emailový
kontakt:
zo@eurotrading.sk
na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.