Šampiňónová polievka s Karičkou a s cesnakovými hriankami s Karičkou

Šampiňónová polievka s Karičkou a s cesnakovými hriankami s Karičkou

Šampiňónová polievka s Karičkou a s cesnakovými hriankami s Karičkou

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


Šampiňónová polievka s Karičkou

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky, zemiaky na kocky.
  2. V hrnci zohrejeme maslo a olivový olej, pridáme cibuľu, ktorú opražíme dozlata.
  3. Pridáme cesnak, zemiaky a za občasného miešania dusíme 3 minúty.
  4. Ďalej pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme a dusíme ďalších 5 minút.
  5. Vlejeme smotanu, mlieko, vytlačíme Karičku črievko, rozmiešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Privedieme do varu a varíme 12 minút.
  6. Po uvarení odoberieme za naberačku šampiňónov a polievku rozmixujeme do hladka. Šampiňóny vložíme späť do polievky.
  7. Na panvici necháme roztopiť maslo a restujeme plátky nakrájaných šampiňónov, ktorými polievku ozdobíme.
  8. Šampiňónovú polievku posypeme petržlenovou vňaťou, poukladáme plátky restovaných šampiňónov a dochutíme čerstvo pomletým čiernym korením. Podávame s teplými chrumkavými cesnakovými hriankami s Karičkou.

Cesnakové hrianky s Karičkou

  1. Hlavičku cesnaku rozpolíme, položíme reznou stranou hore na zapekaciu misku. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  2. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 – 40 minút.
  3. V miske zmiešame maslo, Karičku črievko a nasekanú petržlenovú vňať, pridáme mletú červenú papriku, soľ a  upečený vychladený cesnak, ktorý vytlačíme zo šupky. Vidličkou zmes premiešame.
  4. Krajce chleba potrieme nátierkou a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 5 minút.

 


Potrebujeme

  • Karička črievko 100 g
  • 1 PL masla (30 g)
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 zemiak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 g šampiňónov
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 60 ml mlieka
  • 1/2 šálky teplej vody
  • soľ, mleté čierne korenie
  • Na cesnakové hrianky s Karičkou:
  • Karička črievko 100 g
  • 8 ks krajcov chleba
  • 80 g masla izbovej teploty
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1/3 ČL mletej červenej papriky
  • 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • štipka soli
  • Na ozdobenie:
  • 50 g šampiňónov
  • 1 ČL masla
  • petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov