Bylinkový trhací chlebík so syrom

Bylinkový trhací chlebík so syrom

Bylinkový trhací chlebík so syrom

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


Postup

  1. V miske zmiešame vodu, droždie a cukor a necháme stáť 10 minút, kým droždie nezačne peniť.
  2. Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, vložíme maslo a zohrejeme pri nízkej teplote, pokiaľ sa maslo roztopí. Necháme vychladnúť.
  3. V miske zmiešame preosiatu múku a soľ,  pridáme kvások a vymiešame cesto. Zakryjeme a necháme kysnúť 60 minút.
  4. Roztopíme bylinkové maslo, pridáme prelisovaný cesnak a nasekané bylinky.
  5. Cesto premiešame, vyklopíme na pomúčený povrch a rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 30 x 35 cm.
  6. Na cesto natrieme bylinkovo-cesnakové maslo a poukladáme Karička eidam plátky.
  7. Cesto pokrájame na obdĺžniky s rozmermi 6 x 7 cm, poukladáme na seba a vložíme vertikálne do formy s papierom na pečenie.
  8. Prikryté necháme kysnúť 1 hodinu.
  9. Pred pečením vrch cesta postriekame vodou.
  10. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 35 minút.
  11. Ešte teplý chlieb potrieme bylinkovým maslom a posypeme bylinkami.
  12. Po upečení necháme chlieb 10 minút vychladnúť a podávame ho ešte teplý.

ZERO WASTE TIP: Ak vám zostane cesto, vytvorte si z neho kreatívnu pizzu s čímkoľvek, čo chladnička ponúka.


Potrebujeme

  • Suroviny na kvások:
  • 150 ml teplej vody
  • 1 kocka droždia
  • 1 ČL cukru
  • Ingrediencie na cesto:
  • 400 g hladkej múky + na posypanie dosky
  • 60 ml mlieka
  • 1 ČL soli
  • 45 g masla
  • Náplň:
  • 2 x Karička eidam plátky 100 g
  • 40 g bylinkového masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL najemno nasekaných byliniek: bazalka, tymian, pažítka
  • Ďalej potrebujeme:
  • formu na pečenie s rozmermi 30 x 11 cm
  • papier na pečenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov