Postup
Zemiaky si umyjeme, nakrájame na mesiačiky, zeler očistíme a taktiež nakrájame, ale na menšie slížiky, osolíme a dáme variť. Keď sú zemiaky uvarené, scedíme vodu, vhodíme pláty masla a zakryjeme, aby sa roztopilo. Následne vlejeme mlieko a rozmixujeme.
Na olivovom oleji si spravíme zásmažku a vlejeme pretlak, ja som varila omáčku z môjho domáceho, kde sa už všetky menované ingrediencie nachádzajú. Ak by ste pracovali s kupovaným pretlakom, stači najprv opražiť nadrobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak, poprášime múkou a vlejeme pretlak. Pridáme nakrájané bazalkové listy ( asi 5 ks do malého hrnca), osolíme, okoreníme, povaríme a mixneme mixérom.
Karička tehlu si nastrúhame do misky, pridáme 3 vajcia, soľ podľa chuti, korenie a tri lyžice múky (poprípade vločky), necháme asi 5 minút odstáť, premiešame a môžme formovať malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a hádžeme do rozohrateho oleja. Hotové fašírky servírujeme s pyré a omáčkou, ktoré nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou.