Špenátové pirohy

Špenátové pirohy

Špenátové pirohy

Tento recept nám posiela: Patrik z Podbrezovej


náročnosť: stredná
čas: 50 minút
porcie: 4-6

Postup

Cesto vypracujeme z hrubej múky, soli a z vody. Baby špenát opečieme na polovici masla a nasekanej jednej šalotke. Pridáme Karička črievka a necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Rozrežeme ho na štvorce a plníme vychladnutou zmesou. Pomocou formičiek tvoríme pirohy, ktoré v slanej vode varíme 5-8 minút. Na rozohriatom masle opečieme nadrobno pokrájanú zvyšnú šalotku a na kocky pokrájanú oravskú slaninku. Touto zmesou polejeme uvarené pirohy. Podávame s kyslou pochúťkovou smotanou.


Potrebujeme

  • 750g hrubej múky
  • voda podľa potreby
  • soľ
  • 500g čerstvého baby špenátu
  • 2 ks Karička črievko
  • 2 šalotky
  • 100 g masla
  • kyslá pochúťková smotana

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov