Plnené kuracie stehná

Plnené kuracie stehná

Plnené kuracie stehná

Tento recept nám posiela: Andrej z Úľan nad Žitavou


náročnosť: stredná
čas: 90
porcie: 3
bezlepkový recept: Áno

Postup

Kuracie stehná umyjeme, osušíme, hornú časť vykostíme. Pripravíme si náplň. Cibuľku opražíme dosklovita. Pridáme vajíčka, hrášok, na kocky pokrájanú kápiu, na kocky pokrájaný syr, soľ a urobíme praženicu. Necháme vychladnúť a naplníme vykostenú časť. Otvor zašijeme a pred podávaním niť odstránime. Vložíme do pekáča, posypeme korením na kura, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200°C asi hodinu. Pred koncom pečenia alobal odstránime a dopečieme do chrumkava. Po miernom vychladnutí naplnenú časť pokrájame na rezy. Podávame s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou alebo s ryžou.
Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • celé kuracie stehná 6 kusov
  • vajcia 3 kusy
  • menšia cibuľa 1 kus
  • hrášok podľa potreby
  • kápia 1 kus
  • Karička tehla 50 g
  • soľ
  • korenie na kura

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov