Obedík z rúry

Obedík z rúry

Obedík z rúry

Tento recept nám posiela: Mária z Rimavskej Soboty


náročnosť: stredná
čas: 60 MIN.
porcie: 4

Postup

Umyté pláty mäsa si okoreníme a necháme pár hodín alebo i noc postáť v chladničke. Na rozohriatom oleji strmo všetky pláty z oboch strán opečieme a poukladáme na tanier. Do jánskeho misy vylejeme výpek a poukladáme plátky slaniny, mäso, podlejeme trochou vody a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme na 175 stupňoch asi 50 min, alebo podľa potreby, kým mäsko nie je mäkké. Zároveň s mäsom sa pečú aj prekladané zemiaky. Ich príprava je :očistené zemiaky nakrájame na tenké kolieska, osolíme, posypeme ml. rascou a premiešame. Do zapekacej misky dáme trocha oleja a vrstvíme zemiaky, šampiňóny, syr, zalejeme smotanou a na vrch dáme plátok slaninky alebo aj 2,3 plátky. A pečieme dozlatista. Podávame so zeleninovým šalátom.


Potrebujeme

  • 1 kg zemiakov
  • 1 sladká smotana
  • 8 ks šampiňónov
  • olej
  • soľ, korenie na krkovičku, korenie na divinu, ml.rasca
  • 150 g nastrúhaného syra Karička
  • 4 plátky krkovičky
  • 4 pláty ľubovoľnej diviny
  • zeleninu na šalát + dochucovadlá na šalát
  • 200 g slaniny

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov