Morčacie stehná s medom, citrónom a Karičkou

Morčacie stehná s medom, citrónom a Karičkou

Morčacie stehná s medom, citrónom a Karičkou

Tento recept nám posiela: Peter zo Žiliny


náročnosť: nízka
čas: 60
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Soľ, cukor a kôru z citróna premiešame. Morčacie stehná dobre umyjeme, osušíme, natrieme zmesou a uložíme do pekáča. Odložíme do chladničky a dáme marinovať – najlepšie na noc, aby zmes prenikla do mäsa.
Potom stehná opláchneme a z obidvoch strán natrieme zmesou korenín, medu a šťavy z citróna a dáme piecť do rúry približne na 1 hodinu pri teplote cca 200 °C.
Nakoniec zo smotany a syru vymiešame dip, ktorý ochutíme pretlačeným cesnakom a čiernym korením a osolíme.
Podávame s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 4 ks morčacie stehná dolné
  • 1 PL cukor
  • 1 citrón
  • ½ ČL rasca mletá
  • mleté čierne korenie štipka
  • ½ ČL mletá červená paprika
  • 3 strúčiky cesnak
  • 2 PL med
  • 4 PL kyslá smotana
  • 1 Karička črievko
  • soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov