Kváskový chlieb

Kváskový chlieb

Kváskový chlieb

Tento recept nám posiela: Karička


náročnosť: stredná

Postup

Začneme rozkvasom: zmiešame 2 PL múky, 2 PL vody a 1 PL kvásku. Zakryjeme a necháme postáť 12 hodín na linke. Po 12 hodinách odoberieme 1 PL do chladničky na ďalšie pečenie.

Keď máme pripravený rozkvas, zmiešame v druhej mise múku a vodu pripravenú na cestu, prikryjeme a necháme pol hodinku odstáť. Potom pridáme pripravený rozkvas a mixérom zmiešame. Keď máme dobre rozmiešané, pridáme soľ, rozpustené maslo, med, korenie alebo kmín a miešame aspoň 10 minút.

Vymiesené cesto necháme 3 hodinky kysnúť na linke. Potom vysypeme škrobom a ovsenými vločkami ošatku, dáme do nej cesto a necháme kysnúť ešte 2 hodiny.

Po 2 hodinách dáme do rúry, zapneme na 250ºC a pečieme do chrumkava.


Potrebujeme

  • Rozkvas:
  • 2 PL ražnej celozrnnej múky
  • 2 PL vody
  • 1 PL kvásku z chladničky
  • Cesto:
  • 500 g múky (250 g ražnej alebo špaldovej, 150 g hladkej pšeničnej, 100 g celozrnnej)
  • 300 g vody
  • 1 PL masla
  • 1 PL medu
  • 10 g soli
  • 1 malá lyžička kmínu alebo korenia
  • Na posypanie:
  • škrob
  • ovsené vločky

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov