Karfiólové placky

Karfiólové placky

Karfiólové placky

Tento recept nám posiela: Jozef z Bratislavy


náročnosť: nízka
čas: 1 hodina
porcie: 4

Postup

Uvaríme si zemiaky, z ktorých následne spravíme zemiakovú kašu. Do väčšej misy nastrúhame umytý a surový karfiol. (Niekto karfiol najskôr uvarí, ale podľa mňa je lepší surový). Potom si nastrúhame tvrdý syr. Do misky s karfiólom pridáme nastrúhaný syr a syr Karičku, múku, vajíčka, mlieko, soľ a čierne korenie. Všetko spolu poriadne premiešame. Na panvicu s olejom si dáme smažiť placky dozlatista. Keď budú placky hotové, podávame ich so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.


Potrebujeme

  • karfiol stredne veľký
  • 160 g hladkej múky
  • 100 ml mlieko
  • 100 g Karička
  • 100 g tvrdý syr strúhaný
  • 2 ks vajíčok
  • soľ, korenie
  • olej na praženie placiek
  • zemiaky na kašu
  • uhorky kyslé

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov