Jarmokový langoš

Jarmokový langoš

Jarmokový langoš

Tento recept nám posiela: Patrik z Podbrezovej


náročnosť: stredná

Postup

Do vlažného mlieka, vody a cukru rozdrobíme droždie. Pripravený kvások vylejeme do múky so soľou a vymiesime na hladké cesto. Necháme nakysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 16 bochníčkov, ktoré premiesime a dáme na vyolejovanú tácku. Necháme chvíľku vykysnúť, aby sa nám cesto lepšie ťahalo. Vo vyššej nádobe si necháme rozohriať dostatočné množstvo oleja. Pomocou naolejovaných rúk vyťaháme do tvaru kruhu cesto a vložíme do oleja. Pečieme z oboch strán dozlatista. Podávame podľa chuti: s kečupom, s cesnakom, s kyslou smotanou, s tatárskou a so syrom.


Potrebujeme

  • 400 ml mlieka
  • 1 kg hladkej múky
  • 400 ml vody
  • 50 g droždia
  • 1 PL cukru kryštálového
  • 1 čajová lyžička soli
  • olej na vyprážanie
  • na ochutenie : cesnak, kyslú smotanu, kečup, tatárskú
  • nastrúhaný syr Karička tehla

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov