Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Tento recept nám posiela: Miroslav Z Liptovských Revúc


náročnosť: stredná
čas: 2 hodiny
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Uvaríme 10 ks vajíčok a zemiaky. Plech vymastíme maslom a poukladáme na dno plechu 1/3 uvarených zemiakov na plátky nakrájaných. Na zemiaky poukladáme na plátky nakrájanú polovicu uvarených vajíčok a 1/2 nadrobno nakrájanej klobásy a bratislavskej salámy. Na ingrediencie poukladáme na plátky nakrájanú polovicu masla, posolíme a pokoreníme. Postup zopakujeme ešte raz a na vrch poukladáme zvyšok zemiakov. V miske rozmixujeme 500 ml kyslej smotany, Karičku a 5 ks vajíčok. Následne zmes vylejeme na pripravené zemiaky v plechu a necháme cca 1 hodinu zapiecť v rúre na cca 220 stupňov. Podávame s kyslou uhorkou.


Potrebujeme

  • 3 kg zemiakov
  • 0,5 kg bratislavskej salámy
  • 0,2 kg klobásy
  • 500 ml kyslej smotany
  • 2 ks črievka Karička
  • sol, čierne korenie
  • 125 g masla
  • 15 ks vajec

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov