Bravčová panenka v kabáte s hubovo-syrovou omáčkou

Bravčová panenka v kabáte s hubovo-syrovou omáčkou

Bravčová panenka v kabáte s hubovo-syrovou omáčkou

Tento recept nám posiela: Henrieta zo Sabinova


náročnosť: stredná
porcie: 5
bezlepkový recept: Áno

Postup

Mäsko umyjeme, osolíme a okoreníme, v celku obalíme plátkami slaniny. Na panvici rozpálime olej a panenky osmažíme z viacerých strán. Preložíme do zapekacej misy a podlejeme vývarom. Krátko dopečieme v rúre, kým nebude mäsko mäkké. Pred servírovaním ho necháme chvíľku odpočinúť a narežeme na plátky.
Hríby narežeme na malé kúsky a podusíme na masle. Podlejeme vývarom, pridáme smotanu a Karičku. Krátko povaríme a dochutíme soľou a čierným korením. Môžeme pridať pár kvapiek citrónu.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.


Potrebujeme

  • 2 bravčové panenky
  • plátky oravskej slaniny
  • 150g hríbov
  • črievko Karička
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • zeleninový vývar
  • olivový olej
  • maslo
  • 100ml smotana na varenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov