Syrové oblátky

Syrové oblátky

Syrové oblátky

Tento recept nám posiela: Zuzana z Trenčianskeho Jastrabia


náročnosť: vysoká
čas: 160 minút
porcie: 10

Postup

Do hlbšej nádoby dáme preosiatu hladkú múku, soľ, rascu, Karička tehlu a spolu premiešame. V letnom mlieku rozhabarkujeme vajce a žĺtok. Za stáleho mixovania s ručným mixérom na najnižšom stupni rýchlosti prilievame do múky. Nakoniec pridáme olej a všetko poriadne rozmixujeme – zvýšime na vyšší stupeň rýchlosti.

Cesto necháme odstáť minimálne 2 hodiny, ja však pečiem najskôr za 4 až 5 hodín. Jemnejšie oblátky sa však upečú z cesta, ktoré necháme postáť napríklad z večera do rána, alebo 10 až 12 hodín v chladničke. Cesto pri pečení by malo mať izbovú teplotu, takže keď ho vytiahneme z chladničky, necháme ho ešte chvíľu odstáť.

Ak je potrebné pred pečením si cesto rozriedime s trochou vody alebo mlieka, nepracujeme s hustým cestom!


Potrebujeme

  • 1 l mlieko
  • 1/2 kg hladká múka Extra špeciál
  • 1 PL soľ
  • 1 ČL celá rasca
  • 3 PL olej
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 70 g Karička tehla

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov