Postup
Z ingrediencií na cesto si vypracujeme cesto, (vodu do cesta dávam vlažnú), zakryjeme a necháme kysnúť aspoň hodinku, kým nám cesto nevykysne. Pomúčime si dosku a cesto rozdelíme na dve časti. Obe spracujeme rovnako, pokiaľ nechcete tyčinky aj s inou príchuťou.
Cesto si vyvaľkáme asi na pol centimetra a natrieme naň pesto zmiešané s maslom a nastruhaným syrom Karička tehla alebo nasekaným čerstvým medvedím cesnakom rozmiešaným s maslom a Karička črievkom. Natrieme na celú plochu cesta, prehneme napoli, aby sme plnku zakryli, trošku ho ponaťahujeme, aby sme si vyrovnali kraje, ale nie veľmi, aby sa nám cesto nepotrhalo a rozkrájame ho na asi 3 cm pásiky, prúžky.
Tie rukami začneme stáčať tak, aby nám vznikol akoby vrtáčik a ukladáme na papier na pečenie, keď už máme hotové, natrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hrubozrnnou soľou alebo sezamom, kto má ako rád. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov a dáme piecť 😀 Tyčinky sledujeme, aby nám nezhoreli.