Tortička

Tortička

Tortička

Tento recept nám posiela: Zuzana z Čierneho Balogu


náročnosť: vysoká
čas: 60 - 80min.
porcie: 15

Postup

Najskôr si pripravíme bryndzovú nátierku. Bryndzu zmiešame s trochou nátierkového masla a Maxi Karičkou. Polovicu odoberieme a prifarbíme červenou paprikou. Do druhej polovice primiešame pažítku. Toastový chlieb rozložíme vedľa seba na podložku na požadovanú veľkosť. Ja si pomáham tortovou formou, pomocou ktorej si vykrojím požadovaný tvar. Natrime jednou z nátierok. Na podložke rozložíme ďalší toastový chlieb a vykrojíme. Toasty potom preložíme na nátierku ako puzzle a natrieme druhou nátierkou. Pokračujeme kým chceme a máme s čím pracovať. nezabúdajme na to, že nátierku nesmieme minúť celú, tortu musíme obtiahnuť, aby sa nám lepšie prichytil syr, ktorý buď naukladáme na tortu, alebo si ho rozpustíme v rúre (krátko zahrejeme aby sa roztopil) a použijeme podobne ako marcipán. Hotovú tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Veľmi efektne sa dá použiť nátierka aj na zdobenie pomocou zdobičky. Aby všetko poriadne držalo na svojom mieste použite špáradlá.


Potrebujeme

  • Syr krájaný podľa chuti 20 - 30dkg
  • Šunka krájaná 10-15dkg
  • 1,5 Toastový chlieb
  • Nátierkové maslo
  • Štipka mletá sladká paprika
  • 15dkg Bryndza (najlepšie domáca)
  • Hrsť pažítka
  • 1 ks Karička Maxi v črievku
  • Červená reďkovka
  • Brusnice
  • Olivy
  • Šalátová uhorka
  • Špenát
  • Šalát
  • Špáradlá

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov