Pečené bryndzové oko

Pečené bryndzové oko

Pečené bryndzové oko

Tento recept nám posiela: Katarína zo Sečoviec


náročnosť: stredná
čas: 60 minút
porcie: 4

Postup

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s koreninami, pretlačeným cesnakom a vajíčkom. Osolíme a podľa potreby zahustíme strúhankou a múkou na stredne husté plackové cesto. Do okrúhlej zapekacej misy dáme na dno plátky anglickej slaniny, na ne ukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska a na ňu rozotrieme plackové cesto v hrúbke asi 1cm. Veľkú cibuľu rozkrojíme na polovicu a použijeme len najväčší cibuľový list z oboch polovíc. Zmiešame bryndzu s Karičkou a cibuľové „košíčky“ naplníme. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 minút.


Potrebujeme

  • 50g syr Karička
  • 50g bryndza
  • 250g anglickej slaniny
  • 3 veľké zemiaky
  • strúhanka
  • hladká múka
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • majorán
  • soľ
  • 2 vajíčka
  • čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov