Furmanský koláč

Furmanský koláč

Furmanský koláč

Tento recept nám posiela: Mária zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 120 min
porcie: 8

Postup

Múku si preosejeme do nádoby, spravíme v nej jamku. Do nej nalejeme vlažné mlieko, droždie, cukor, štipku soli a zasypeme ešte trochou múky. Keď je kvások hotový, pridáme vajíčko, acidko a podľa potreby vodu, aby bolo cesto vláčne, ale nie riedke ani moc tuhé. ak sa robia vzduchové bubliny a je hladké, zasypeme múkou a prikryté necháme kysnúť aspoň pol hodinu. medzitým vymiešame bryndzu, syr s trochou mlieka, aby vznikla krémovitá konzistencia. Cesto po vykysnutí premiesime a roztiahneme na plech. naň natrieme zmes a posypeme cibuľkou a nakrájanou slaninkou. Pečieme v rúre podľa hrúbky cesta cca 45min. Pokiaľ by sa vám zdalo, že slaninka a cibuľka hnednú, prikryte alobalom vrch. Hotové môže podávať aj ako hlavné jedlo či chuťovky miesto chlebíčkov.


Potrebujeme

  • špaldová múka celozrnná 500g
  • vajíčko 1ks
  • droždie
  • cukor, soľ
  • acidofilné mlieko 300 ml
  • bryndza 350g
  • Karička črievko 150g
  • slaninka prerastená, napr. gazdovská
  • cibuľa
  • mlieko

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov