Syrový veniec

Syrový veniec

Syrový veniec

Tento recept nám posiela: Mária zo Žiliny


náročnosť: nízka
čas: 120 min
porcie: 6-8

Postup

Do misy nasypeme preosiatu múku, spravíme jamku, do ktorej nalejeme vlažné mlieko s troškou cukru, štipkou soli, droždie a zasypeme trochou múky. Keď je kvások hotový, pridáme vajíčko, roztopenú – nie horúcu – masť, mlieko a vodu a vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Rozvaľkáme a nakrájame na väčšie štvorce, ktoré plníme zmesou Karičky, nakrájanej mozzarellky, jarnej cibuľky, trochy mlieka na rozriedenie a rozmiešanie a vajíčka dochutené trochou soli a mletej červenej papriky. Spravíme buchtičky, ktoré k sebe prikladáme do bábovkovej formy. Necháme ešte podkysnúť a pečieme v rúre na 175 stupňov cca 45 minút. Po dopečení ešte horúce potrieme vajíčkom a posypeme na sucho opraženými drvenými mandľami. Vyklopíme, odtrhávame buchtičky a môžeme jesť.


Potrebujeme

  • špaldová múka celozrnná 250g
  • polohrubá múka 250g
  • vajíčko 3ks
  • droždie
  • mlieko
  • cukor, soľ, mletá červená paprika
  • Karička črievko 150g
  • mozzarella
  • jarná cibuľka
  • drvené mandle
  • bravčová masť

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov