Syrový koláč

Syrový koláč

Syrový koláč

Tento recept nám posiela: Veronika z Paty


náročnosť: nízka
čas: 40 minút
porcie: 4

Postup

Ako prvé si vyhrejeme rúru na 225 stupňov. Z tuku na pečenie, múky a lyžice vody vymiesime cesto. Cesto by malo aspoň hodinku štát v chladničke. Formu na okrúhly koláč cca 25 cm rovnomerne vystelieme cestom. Samotné cesto vo forme šupneme do rúry a predpečieme 10 minút. Po 10 minútach v rúre vytiahneme a ideme na plnku. Vajíčka po jednom zašľaháme do smotany, nastrúhame si Karička tehlu, smotanovú zmes vylejeme na Karička tehlu a premiešame. Pridáme trošku mletého čierneho korenia a štipku soli. Celú zmes vylejeme na predpečeny korpus a pečieme na 225 stupňoch cca 20 minútiek. Koláčik je po vytiahnutí z rúry pekne „nafúknutý“, no on spľasne, ani mu v tom nemusíme pomáhať.      


Potrebujeme

  • 125 g masla
  • 3 dcl hladkej múky
  • 1 pl vody
  • 150 g Karička tehla
  • 3 ks vajcia
  • 2 dcl smotany na šlahanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov