Syrové slimáčiky

Syrové slimáčiky

Syrové slimáčiky

Tento recept nám posiela: Marcela z Vojkoviec


náročnosť: nízka
čas: 120 minút
porcie: 4

Postup

Z mlieka, droždia, cukru a soli urobíme kvások, necháme
20 min. odpočívať. Prisypeme múku, vypracujeme cesto, nakoniec zapracujeme 3 lyžice bravčovej masti a necháme vykysnúť.
Z cesta rozvaľkáme 2 pláty, potrieme zmesou smotany so syrom a pažítkou ochutenou korením, zvinieme úhľadné rolády, ktoré nakrájame na kúsky tak 2-3 cm hrubé, uložíme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom, upečieme do zlata /cca 20-30 minút pri teplote 180-200 stupňov/. Podávame teplé aj studené k vínku.
Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 420 g hladká múka
  • 2 vajcia
  • 20 g droždie
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 vanilkový cukor
  • mlieko podľa potreby /cca 2 dcl/
  • 3 lyžice bravčová masť
  • 1 krabička syr Karička
  • 1 dcl smotany /33%/
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov