Špenátové muffiny so syrom

Špenátové muffiny so syrom

Špenátové muffiny so syrom

Tento recept nám posiela: Klára z Radvane nad Dunajom


náročnosť: stredná
čas: 30 minút
porcie: 4

Postup

Slaninku nakrájame na drobné kocky a opečieme na panvici. Po opečení vyberieme vypečenú slaninku z tuku a dáme ju na papierovú servítku, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Špenát dáme do cedníka, zalejeme vriacou vodou, aby listy zvädli a hneď ich zase prelejeme studenou vodou. Necháme odtiecť vodu a nekrájame na menšie kúsky. Môžme použiť aj mrazený špenát, pred použitím ho však necháme rozmraziť. Ďalšou vhodnou náhradou môže byť mladá zelená žihľava alebo medvedí cesnak. V miske zmiešame múku, soľ, kypriaci prášok, jedlú sódu a 80 g Karička tehly. V inej miske rozšľaháme vajcia, pridáme roztopený tuk a cmar. Prilejeme to k suchým prísadám a ručne stierkou premiešame. Pridáme cesnak, slaninu, nakrájaný špenát a nadrobno nasekané bylinky. Všetko spolu krátko premiešame. Cesto vkladáme do muffinového plechu vyloženého papiermi na pečenie alebo košíčkami. Vrch muffiniek posypeme zvyšným nastrúhanou Karička tehlou. Pečieme asi 18-20 minút dozlata, skúšame špajľou či sú koláčiky upečné.


Potrebujeme

  • 50 g slaniny
  • 120 g balenie baby špenátu
  • 250 g hladkej múky
  • 1 čajovú lyžičku hrubozrnnej morskej soli
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 100 g Karička tehla
  • 2 vajcia
  • 75 g tuku Hera
  • 250 ml smotana
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • zelené nasekané bylinky podľa chuti

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov