Spenatova torta s bryndzovosyrovou plnkou

Spenatova torta s bryndzovosyrovou plnkou

Spenatova torta s bryndzovosyrovou plnkou

Tento recept nám posiela: Miroslava z Trnavy


náročnosť: stredná
čas: 1 hodina
porcie: 8

Postup

Najskôr si pripravíme cesto – zmes múky, masla a jedného vajíčka. Vypracujeme cesto, dáme na pol hodinu odležať do chladničky. Následne si z neho vyformujeme korpus v tortovej forme, pričom okraje vytiahneme hore, cca 5cm. Poprepichujeme vidličkou a dáme do rúry, vyhriatej na 150 stupňov na cca 15 minút. Medzičasom si pripravíme zmes špenátu (listy, nie rozmixovany špenát), bryndze a Karička črievka, pridáme roztlačený cesnak a jemne posolíme. Taktiež si do jogurtu pridáme vajíčko, rozmiešame a osolíme. Keď je korpus predpečený, najskôr do neho dáme špenátovú zmes a následne zalejeme jogurtovou zmesou. Dáme piecť ešte na cca 15 minút na 180 stupňov. 5 minút pred upečením tortu ozdobíme rezancami šunky a nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 200 g múky
  • 90 g masla
  • 400 g uvareného/rozmrazeného špenátu
  • 250g bryndze
  • 1 ks Karička črievko
  • 1 ks biely jogurt
  • 3 strúčiky cesnaku
  • šunka
  • tvrdý syr
  • 2 ks vajcia
  • soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov