Špaldové roládky

Špaldové roládky

Špaldové roládky

Tento recept nám posiela: Anna zo Zubného


náročnosť: stredná
čas: 70 minút
porcie: 8

Postup

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, približne 40 minút. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 8 rovnakých kúskov. Z každého kúska si vytvarujeme obdĺžnik približne vo veľkosti 20x10cm. Na každý obdĺžnik položíme plátky slaninky tak, aby bolo cesto zakryté a na slaninku rozložíme nastrúhanú Karička tehlu. Roládky zrolujeme cez tú kratšiu stranu, uložíme na plech vyložený papierom alebo silikónovou podložkou a potrieme osolenou vodou. Necháme ešte chvíľku podkysnúť a následne pečieme pri 180⁰C 15minút. Po 15 minútach vyberieme, posypeme troškou strúhanej Karička tehly a dáme ešte chvíľku zapiecť, kým sa Karička tehla rozpustí a zapečie do zlatista. Podávame v celku alebo nakrájané na 1-2cm kúsky.


Potrebujeme

  • 2 hrnčeky špaldovej celozrnej hladkej múky, ½ dcl oleja, 1 lyžička soli
  • 0,5 dcl olej
  • 1 čl soľ
  • 0,5 droždie (21 g)
  • 2 dcl teplá voda
  • 0,5 čl cukor
  • 10 dkg slanina
  • 10 dkg Karička tehla

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov