Quiche štyroch chutí

Quiche štyroch chutí

Quiche štyroch chutí

Tento recept nám posiela: Karička tím


náročnosť: stredná
čas: 2 hodiny
porcie: 8

Postup

Z múky, 140 g masla a 1/4 lyžičky soli urobte mrveničku. Vlejte 8 lyžíc studenej vody a vymieste cesto. Vytvarujte z neho guľu a dajte na 30 minút chladiť.

Rúru zahrejte na 200 °C. Na ľahko pomúčenej ploche vyvaľkajte z cesta kruh o niečo väčší než 25-centimetrová koláčová forma. Preneste ho do formy a zatlačte k okrajom tak, aby vznikla „miska“. Dno cesta zľahka popichajte vidličkou, vyložte papierom na pečenie a zaťažte fazuľami. Pečte 20 minút, potom odstráňte papier aj fazule.

Na zvyšnom masle v malom hrnci 20 minút (za občasného premiešavania na strednom plameni) zahrievajte cibuľu, kým zmäkne. Následne stiahnite z ohňa. Na panvičke s trochou oleja zľahka orestujte zvlášť šampiňóny, zvlášť špenát s jedným strúčikom cesnaku a nakoniec zvlášť slaninu (bez oleja).

V mise vyšľahajte vajcia, pridajte smotanu, strúčik cesnaku, Karička nátierku a na kocky nakrájané Karička eidam plátky klasik. Osoľte, okoreňte. Na cesto naneste cibuľu a potom na pomyselné štvrtiny zvlášť položte špenát, slaninu, šampiňóny a na polovice nakrájané paradajky. Pečte 20 – 25 minút. Koláč je upečený, keď nôž po vpichnutí do stredu ostane čistý. Nechajte vo forme vychladiť a podávajte.


Potrebujeme

  • 280 g hladkej múky + na poprášenie
  • 165 g studeného masla, nakrájaného na kúsky
  • 3 – 4 menšie cibule, nakrájané na tenké polkolieska
  • 2 veľké vajcia
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • Karička eidam plátky klasik 45 %, 100 g
  • Karička smotanová nátierka, 120 g
  • soľ a korenie
  • cesnak
  • 3 – 4 šampiňóny
  • čerstvý špenát
  • cherry paradajky
  • 120 g slaniny
  • olej

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov