Pagáčiky

Pagáčiky

Pagáčiky

Tento recept nám posiela: Edita z Pohronského Ruskova


náročnosť: stredná
čas: 80 minút
porcie: 60 kusov

Postup

Múku, soľ, cukor, sušené droždie, mlieko pomiešame, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť. Maslo a Karička črievko vymiešame. Nakysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a natrieme Karičkovou hmotou. Potom cesto poskladáme, necháme asi 15 minút odpočívať. Tento proces ešte raz zopakujeme. Potom cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom. polovicu posypeme rascou a na druhú polovicu dáme sušené paradajky .Pečieme pri 200°C asi 25 minút.


Potrebujeme

  • 50 dkg polohrubá múka
  • 2,5 dcl mlieko
  • sušené droždie
  • 15 dkg maslo
  • 1 ks Karička črievko
  • 2 lyžice cukor
  • 1 ks vajíčko
  • sušené paradajky
  • rasca
  • soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov