Kysnuté slimáčiky s cuketou

Kysnuté slimáčiky s cuketou

Kysnuté slimáčiky s cuketou

Tento recept nám posiela: Stanislav zo Sabinova


náročnosť: stredná

Postup

Múku dáme do misy, urobíme do nej jamku, rozdrobíme do nej droždie, ktoré zmiešame s mliekom a poprášime múkou z okrajov. Necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť 30 minút.
Pór očistíme, bielu časť nasekáme na drobno a zelenú na kolieska. Cuketu umyjeme a nakrájame na veľmi malé kocky. Všetko dusíme na masle 5-8 minút. Necháme vychladnúť. Osolíme, okoreníme a pridáme jedno vajce a Karičkou.
Žĺtok zmiešame s mliekom. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Potrieme bielkom a nanesieme cuketovú zmes. Zvinieme ako roládu a nakrájame na 1cm hrubé kolieska,18 kusov. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút podkysnúť. Slimáčiky potrieme žĺtkovou zmesou a pečieme 20 minút pri 200 stupňoch.


Potrebujeme

  • CESTO: 300g hladkej múky
  • 20g droždia
  • 150ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička krupicového cukru
  • štipka soli
  • 50g zmäknutého masla
  • PLNKA: 1 malý pór
  • 1 cuketa
  • 2 vajcia
  • črievko Karička
  • 2 lyžice mlieka
  • maslo
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov