Zelená fazuľka nakyslo

Zelená fazuľka nakyslo

Zelená fazuľka nakyslo

Tento recept nám posiela: Katarína zo Sečoviec


náročnosť: nízka
čas: 40 minút
porcie: 6

Postup

Fazuľku pokrájam na menšie kusy a v osolenej vode varím spolu s pokrájanou cibuľou domäkka. Na masti urobím svetlú zápražku (masť a 1 lyžica hladkej múky), zalejem studenou vodou, uvarím a pridám do fazuľky. Z mlieka, smotany a 2 lyžíc múky pripravím zátrepku a vlejem do polievky. Karičku pridám nakoniec a všetko nechám prevrieť asi 5 minút. Potom dochutím octom, soľou, cukrom. Z vajíčok spravím po jednom volské oko, ktoré podávam k fazuľke.


Potrebujeme

  • 700g fazuľkových strukov
  • lyžica masti
  • 2 cibule
  • 3 PL hladkej múky
  • lyžička cukru
  • lyžička soli
  • ocot
  • 3 PL šľahačkovej smotany
  • 2 dl plnotučného mlieka
  • 2-3 Karičky
  • vajíčka

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov