Šťavelový prívarok s ryžou a vajíčkom

Šťavelový prívarok s ryžou a vajíčkom

Šťavelový prívarok s ryžou a vajíčkom

Tento recept nám posiela: Alžbeta z Tomášova


náročnosť: nízka
čas: 30minút
porcie: 4

Postup

Dáme variť vodu. Ryžu opražíme na oleji, zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ, pomiešame, zakryjeme a varíme na miernom ohni 20 min. Vajíčka uvarím na tvrdo Šťavelové listy zbavíme stopky a strednej hrubej žily, lebo tie sú potom v prívarku ako „cverničky“. Listy 2-3 x umyjeme. Do stredne veľkého keramického kastróla dáme 2 lyžice oleja, pridáme listy šťavela a hneď miešame. Po 2 minutách pridáme asi 4 PL vody a miešame, kým sa listy nerozpadnú na kašovitú hmotu – tento proces trvá asi 4-5 min. Kašu nemixujeme, len vidličkou ešte roztlačíme listy. Do tohto základu nalejeme masu, ktorú dostaneme rozhabarkovaním mlieka, syru a múky. Stále miešame na miernom plyne a necháme prejsť varom 1-2 minuty. Keď je prívarok hotový, odstavíme z plynu.

Servírujeme s dusenou ryžou a vajíčkami uvarenými na tvrdo.


Potrebujeme

  • 200 g listy zo šťavela
  • 100 g syru Karička
  • 200 ml mlieka
  • 2 PL oleja
  • 1 PL polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 šálka ryže
  • 2 šálky vriacej vody
  • 2 PL oleja
  • 1 ČL soli
  • 4 vajíčka uvarené na tvrdo

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov