Plnené zapekané žemle

Plnené zapekané žemle

Plnené zapekané žemle

Tento recept nám posiela: Štefan z Divína


náročnosť: nízka
čas: 15 minút
porcie: 4

Postup

Zo žemlí odrežeme vršok a vnútro opatrne vydlabeme.
V hrnci zmiešame smotanu, Karička črievko, nakrájanú cibuľku a šunku pokrájanú na malé kocky. Okoreníme a pridáme čili. Samozrejme, kto nemá rád pikantné, nemusí. Zmes uvaríme, aby sa nám Karička rozpustila. Zmesou naplníme žemle, navrch podávame striedku, na ktorú uložíme plátok masla.
Žemle uložíme na plech potretý olejom a vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme do zlata. A večera je hotová za pár minút.


Potrebujeme

  • 4 ks žemle
  • 1 ks Karička črievko
  • 250 ml somotana kyslá
  • 150 g šunka
  • čili
  • 1 ks cibuľa

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov