Plnené zemiaky

Plnené zemiaky

Plnené zemiaky

Tento recept nám posiela: Katarína z Lučenca


náročnosť: nízka
čas: 45
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Zemiaky poriadne umyjeme a celé dáme variť. Keď sú uvarené (to zistíme pokusnou metódou použitím vidličky), vodu zlejeme a necháme ich vychladnúť. Potom ich prekrojíme na polovice a lyžicou vydlabeme vnútro do misy tak, aby na šupke ostala asi polcentimetrová vrstva. Vydlabané zemiaky poukladáme na plech. Do misy pridáme nadrobno nakrájanú klobásku, kyslú smotanu, trochu masla, Karičku v črievku, osolíme, okoreníme a prisypeme bylinky. Najjednoduchšie sa to vymieša rukami.
Potom zemiaky naspäť naplníme a pečieme na 200 stupňov do chrumkava. Môžu byť ako príloha k nejakému nie príliš výraznému mäsu, ale my ich máme radi aj samé.


Potrebujeme

  • 6 väčších zemiakov
  • 1 nožička klobásy
  • 250 ml kyslá smotana
  • 1 ks Karička čievko
  • maslo
  • provensálske bylinky

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov