Morčacia roláda

Morčacia roláda

Morčacia roláda

Tento recept nám posiela: Mária zo Širokého


náročnosť: stredná
čas: 45
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Na pracovnú plochu si natiahneme potravinársku fóliu. Z mäsa ukrojíme čo najväčší plát, prípadne spojíme aj 2-3 platy mäsa, aby sa všade prekrývali. Posolíme.
Zvyšné mäso (mne to vychádzalo asi tak na 1/3) rozmixujeme v mixéri spolu so smotanou a Karičkou.
Mala by nám vzniknúť hladká fáš. Ochutíme ju soľou, muškátovým orieškom a trochou chilli.
Na plát mäsa dáme do stredu najprv rozmixovanú zmes, potom naukladáme kápiu a olivy. Pomocou fólie zavinieme na roládu. Môžme použiť aj šnúrku na zviazanie, aby roláda držalo pohromade.
Do pekáča dáme asi 1 cm vody, vložíme roládu a pri nižšej teplote – cca 140 stupňov, pečieme asi 45 minút. Pekáč najprv prikryjeme alobalom, v polovici pečenia odkryjeme.
Roláda sa môže použiť ako hlavné jedlo napr. k ryži, ale aj na studené misy.


Potrebujeme

  • 1,5 kg morčacích pŕs
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 Karička v črievku
  • 50 g kápia
  • 50 g olivy
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • mleté chilli

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov