Tekvicový kotlík

Tekvicový kotlík

Tekvicový kotlík

Tento recept nám posiela: Katarína zo Sečoviec


náročnosť: stredná
čas: 80 minút
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Z tekvice zrežeme vrch, zvnútra ju vydlabeme, osolíme, potrieme olejom a dáme piecť na 40 minút pri teplote 180stupňov. Po 20 minútach ju otočíme dolu hlavou. Kým sa pečie, na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme na väčšie kúsky nakrájanú klobásku, červenú papriku, čili a 10 minút opražíme spolu s pokrájanou mrkvou a zelerom. Pridáme huby, okoreníme, zalejeme smotanou a Karičkou a povaríme dohusta. Zmes prelejeme do tekvice a ešte 30 minút pečieme spolu s vrškom tekvice.


Potrebujeme

  • 3kg guľatá tekvica
  • 200g klobásky
  • 200g uvarenej fazule
  • 200g mladých zemiačikov
  • 3 PL masť
  • 150g Karičky
  • 1/2 zeleru
  • 175ml smotany na šľahanie
  • 2 mrkvy
  • olej
  • 200g húb
  • 1 cibuľa
  • červená paprika, tymián, rasca
  • soľ, mleté korenie, čili

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov