Sedliacke fondue

Sedliacke fondue

Sedliacke fondue

Tento recept nám posiela: Miroslav zo Zemianských Sadov


náročnosť: nízka
čas: 25
porcie: 4

Postup

Z pecňa chleba odrežte vršok, a vydlabte striedku, peceň si uložte na poolejovaný plech a striedku naukladajte okolo, slaninku nakrájate na malé kocky a dajte ju vyškvariť, potom ju presypte do misky a s vyškvareným „sadielkom“ vytrite chlieb zvnútra aj zvonku a nezabudnite aj na ten odrezaný vršok, ak vám ostane potrite aj striedku alebo polejte, ktorá je uložená okolo. K slaninke pridajte syr, na kocky nakrájanu papriku, smotanu, pažítku a koreniny, naplňte zmesou chlieb a dajte ho na 15-20 minút zapiect do rúry cca 180-200 stupňov, pre návštevy je lepšie namiesto veľkého bochníka chleba použiť menšie chlebové žemle alebo kaiserky, podávajte teplé!


Potrebujeme

  • 1 bochník okrúhly chlieb/ 5 ks chlebové žemle
  • 450 g oravskej slaniny
  • 3 krabičky syra Karička / 3 syry Karička v črievku
  • 3 ks papriky, červená, zelená, žltá
  • 1 ks kyslá smotana
  • čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
  • pažítka

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov