Morčací steak s hráškovo-špenátovou omáčkou

Morčací steak s hráškovo-špenátovou omáčkou

Morčací steak s hráškovo-špenátovou omáčkou

Tento recept nám posiela: Henrieta zo Sabinova


náročnosť: nízka
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Mäsko umyjeme a narežeme na časti na steaky. Každý kúsok osolíme a okoreníme. Pripravíme si marinádu, v mise zmiešame olej, narezaný cesnak a otrhaný tymián. Do misy dáme kúsky mäsa a potrieme marinádou z každej strany. Necháme odpočívať v chlade aspoň dve hodinky.
Na omáčku dáme variť hrach, keď je mäkký pridáme lístky špenátu a rozmixujeme na hladko. Opäť dáme na oheň a vmiešame syr Karičku, dochutíme soľou a čierným korením.
Mäsko pred servírovaním sprudka opečieme na grilovacej panvici z oboch strán. Podávame so šalátom a opekanými zemiakmi.


Potrebujeme

  • 400g morčacieho prsa
  • 150g zelený hrach
  • hrsť špenátu
  • črievko Karička
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • vetvičky tymiánu

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov