Slaný koláč z kysnutého cesta

Slaný koláč z kysnutého cesta

Slaný koláč z kysnutého cesta

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


náročnosť: stredná
čas: 90 minút
porcie: 10

Múku si preosejeme do nádoby a spravíme v nej jamku, do ktorej nalejeme vlažné mlieko, droždie, cukor, štipku soli a zasypeme ešte trochou múky. Misku necháme cca 10 minút odstáť. Keď je kvások hotový, pridáme vajíčko, acidko a podľa potreby vodu, aby bolo cesto vláčne, ale nie riedke ani moc tuhé. Ak sa robia vzduchové bubliny a je hladké, zasypeme múkou a prikryté necháme kysnúť aspoň pol hodinu.

Cesto po vykysnutí premiesime a roztiahneme na plech. Potrieme olejom a poukladáme naň ingrediencie podľa ľubovolného výberu. My sme si zvolili 3 variácie: mix olív, cuketu a paradajky a cibuľku so slaninou. Zalejeme krémovitou smotanovo-syrovou zmesou, ktorú sme si pripravili zmiešaním smotany, Karičky, vajíčka a sušenej bazalky. Pečieme v rúre podľa hrúbky cesta cca 45min. Pokiaľ by sa vám zdalo, že slaninka a cibuľka hnednú, prikryte vrch alobalom.

Hotové môžeme podávať aj ako hlavné jedlo či chuťovky miesto chlebíčkov.


Potrebujeme

  • špaldová múka celozrnná 500g
  • 2 vajíčka
  • droždie
  • cukor
  • štipka soli
  • acidofilné mlieko 300ml
  • smotana na varenie
  • 1 balenie Karička črievko
  • čierne a zelené olivy
  • menšia cuketa
  • cherry paradajky
  • 1 cibuľa
  • slanina
  • vňaťka jarnej cibuľky
  • sušená bazalka

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov