Rybí koláč

Rybí koláč

Rybí koláč

Tento recept nám posiela: Olga z Košíc


náročnosť: vysoká
čas: 40 min.
porcie: 4

Postup

Rybu umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na menšie kúsky. Formu na koláč vytrieme maslom a vyložíme polovicou cesta, v 2 až 3 vrstvách aj s okrajom. Rúru vyhrejeme na 200 °C spodný aj horný ohrev. V hrnci roztopíme 2 PL masla, primiešame múku a pomocou metličky zapracujeme mlieko a Karička syr, ochutíme soľou a korením. Hrniec preložíme na dosku a pridáme tymian. Mrkvu olúpeme a nakrájame na kocky. Premiešame ju s hráškom a spolu s nakrájanou rybou preložíme do formy. Pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Prelejeme omáčkou a navrch navrstvíme zvyšné cesto v 2 až 3 vrstvách. Potrieme zvyšným maslom a 35 minút zapekáme.


Potrebujeme

  • 750 g rybích filiet
  • 400 g štrúdľového cesta
  • 2 PL hladkej múky
  • 400 ml mlieka
  • 100 g syra Karička
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1čL nasekaného tymianu
  • 1 mrkva
  • 150 g hrášku
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • maslo na vytretie formy

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov