Pečená fašírka s kôprovo-syrovou omáčkou

Pečená fašírka s kôprovo-syrovou omáčkou

Pečená fašírka s kôprovo-syrovou omáčkou

Tento recept nám posiela: Margita z Bojnej


náročnosť: vysoká
čas: hodina
porcie: 8

Postup

Omáčku pripravíme:
Kus masla si dáme do hrnca, pridáme múku a spravíme zásmažku. Keď je múka opečená nalejeme mlieko a vytlacime syr Karicka a riadne vymiešame metličkou, okoreníme, osolíme a ovegetujeme 🙂 keď nám to začne vrieť pridáme smotanu a nakrájaný kôpor, chvíľu povaríme a odstavíme 🙂
Fašírka:
Rožky si nakrájame na drobno, zalejeme vodou, aby boli úplne všetky rozmočené, nakoniec ich „vymačkáme“ rukami a pridáme do väčšej misky. Tieto rožky najprv poriadne rukami rozmačkáme a pridáme mleté mäso, rozbijeme vajíčka, osolíme, okoreníme, ovegetíme, pridáme prelisovaný cesnak a rukami vypracujeme tak, aby sa rožok úplne spojil s mäsom. Plech si vymastíme a do stredu nanesieme široký pás mäsa, na ktorý poukladáme ošúpané vajíčka. Zvyšok mäsa nanesieme na vajíčka a úplne ich zakryjeme. Nakoniec posypeme strúhankou a dáme piecť na 190 stupňov asi na 50 minút 🙂 Necháme chvíľku vychladnúť a môžme krájať 🙂

DOBRÚ CHUŤ PRAJEM 🙂


Potrebujeme

  • 5 varených vajíčok
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 4 rožky
  • 3 vajíčka
  • soľ, korenie, bio vegetu
  • strúhanku
  • dva strúčiky cesnaku
  • olej
  • dve črievka Karičky syra
  • 2 lyžice špaldovej hladkej múky
  • 750 ml mlieka
  • šľahačkovú smotanu
  • soľ, korenie
  • bio vegetu
  • kôpor, kus masla

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov