Nátierka z pečenej papriky so syrom

Nátierka z pečenej papriky so syrom

Nátierka z pečenej papriky so syrom

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


Postup

  1. Červené papriky rozkrojíme, vyberieme jadrovník, položíme na papier na pečenie spolu s cherry paradajkami, cesnakom a pečieme na 200 °C 40 minút, pokiaľ šupka nie je čierna.
  2. Orechy nasucho opražíme na panvici.
  3. Po upečení prikryjeme papriku a paradajky alobalom, aby sa šupka na nich sparila, a odstránime ju.
  4. V mixéri rozmixujeme papriku, paradajky, cesnak, orechy, Karičku črievko lacto minus a dochutíme šťavou z citróna a čiernym korením.
  5. Nátierku dáme na 1-2 hodiny do chladničky.
  6. Nátierku podávame s  chlebíkom, posypeme vlašskými orechmi a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

ZERO WASTE: Nakrájajte ako prílohu uhorku, mrkvu, kaleráb a vychutnajte si ju s nátierkou. Nátierku môžete použiť aj ako omáčku k cestovinám.


Potrebujeme

  • Suroviny:
  • 2 ks červenej papriky (očistená 480 g)
  • 120 g Karička črievko lacto minus
  • 1 strúčik cesnaku
  • 80 g vlašských orechov
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL šťavy z citróna
  • 100 g cherry paradajok
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov