Králičie stehná na syrovo-horčicovej omáčke

Králičie stehná na syrovo-horčicovej omáčke

Králičie stehná na syrovo-horčicovej omáčke

Tento recept nám posiela: Karička


náročnosť: stredná
čas: 60 min
porcie: 2

Postup

Na oleji a troške masla orestujeme osolené a okorenené králičie stehná. Keď sa sfarbia dozlatista, vyberieme ich. V hrnci orestujeme zeleninu (mrkvu, cibuľu, pór, zeler, cesnak) nakrájanú na kocky.

Keď zelenina zmäkne, do hrnca vrátime stehná, pridáme vetvičku rozmarínu a podlejeme bielym vínom. Víno sa po chvíľke odparí a tak môžeme priliať vývar, asi do ¾. Necháme to prevariť, plameň stiahneme a necháme pomaly variť domäkka, cca 45 minút.

Po uplynutí tejto doby mäso vyberieme a tekutinu precedíme. Do hladkej omáčky zamiešame múku, aby zhustla.

Pridáme dve lyžice dijonskej horčice, 4 trojuholníky balenia Karička Klasik a trochu smotany. Nakoniec primiešame kúsok masla a mäso v omáčke necháme krátko prehriať.

Dobrú chuť 😉


Potrebujeme

  • 2 králičie stehná
  • zeler
  • mrkva
  • cibuľa
  • pór
  • strúčik cesnaku
  • 2 dl bieleho vína
  • vývar
  • 70 ml smotany
  • 1 balenie Karička Klasik 125 g
  • hladká múka
  • 2 lyžice dijónskej horčice
  • maslo
  • rastlinný olej
  • soľ , mleté čierne korenie, rozmarýn

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov