Zapekaný losos so zemiakovou kašou

Zapekaný losos so zemiakovou kašou

Zapekaný losos so zemiakovou kašou

Tento recept nám posiela: Veronika z Dolného Kubína


náročnosť: nízka
čas: 45 min
porcie: 2

Postup

Filet lososa si očistíme od kože, nakrájame na štyri rovnomerné plátky, okoreníme koreninovou zmesou na ryby, vložíme do zapekacej misy, ktorú si vymastíme kockou masla. Plátky lososa dochutíme citrónom. Na každý plátok ochuteného lososa dáme plátok šunky a plátok syra. Do osobitnej misky si nalejeme 1 šálku zohriateho mlieka a 1 šálku zohriatej smotany. Do tejto zmesi rozpustíme tavený syr Karička a poriadne zamiešame. Takto pripravené nalejeme na lososa a dáme zapiecť do rúry. Najlepšie chutí so zemiakovou kašou.


Potrebujeme

  • 500 g lososa
  • maslo kocka
  • pol citróna
  • korenie na ryby
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky tvrdého syra Karička
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 1 tavený syr Karička

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov