Zapekané kuracie stehná

Zapekané kuracie stehná

Zapekané kuracie stehná

Tento recept nám posiela: Martin z Divína


náročnosť: stredná
čas: 30
porcie: 4

Postup

Stehná umyjeme, osolíme a obalíme v zmesi hladkej múky a sladkej papriky – vypražíme na oleji, aby sa
mäsko zatiahlo. Kým sa mäsko opeká, zmiešame kyslú smotanu s horčicou (cca 1-2 ČL horčice na kelímok smotany alebo
podľa chuti), dochutíme soľou a korením.
Opečené stehná preložíme so zapekacej misy (na plech) vystlaný papierom na pečenie. Na každé stehno položíme plátok šunky, plátok syra a celé to natrieme zmesou smotany, Karičky a horčice. Pečieme odkryté vo vyhriatej rúre (190-200°C) cca 45 minút – pokiaľ sa smotana nezapečie do ružova. Príloha – mne sa najviac hodí ryža, ale každý podľa svoje chuti.


Potrebujeme

  • 500 g kuracie stehná
  • kyslá smotana
  • 1 ks Karička črievko
  • 100 g šunka
  • 100 g plátkový syr
  • horčica
  • soľ
  • korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov