Zapečené špenátovo-syrové penne s lososom

Zapečené špenátovo-syrové penne s lososom

Zapečené špenátovo-syrové penne s lososom

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


Postup

  1. Do hrnca nalejeme vodu, osolíme, pridáme rastlinný olej a necháme zovrieť.
  2. Nasypeme cestoviny a uvaríme al dente, scedíme a necháme odkvapkať.
  3. Na panvici roztopíme maslo a za stáleho miešania metličkou sypeme múku.
  4. Necháme speniť, zalejeme mliekom a smotanou.
  5. Omáčku varíme a miešame až do zovretia a zhustnutia.
  6. Do teplej omáčky vytlačíme Karička črievko klasik.
  7. Omáčku osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky.
  8. Rybu zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky.
  9. Kúsky ryby zmiešame so šťavou z citróna, s cestovinami penne, prelejeme omáčkou, dochutíme korením a soľou.
  10. Zmes naplníme do vymastenej formy na pečenie, navrch dáme kúsky masla, posypeme nastrúhaným syrom.
  11. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút.
  12. Pri servírovaní posypeme nasekaným kôprom.

ZERO WASTE: Do cestovín môžeme pridať namiesto lososa šunku alebo kukuricu. Cestovinovú zmes pred pečením naložte do menších zapekacích misiek a na druhý deň si môžete zobrať porciu do práce na obed.

ZERO WASTE: Nemáte doma penne? Použite kolienka.


Potrebujeme

  • Suroviny:
  • 400 g lososa
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml smotany na varenie
  • 200 g penne v surovom stave
  • 1 ČL rastlinného oleja
  • 100 g Karička črievko klasik
  • 50 g masla
  • 30 g hladkej múky
  • 1 PL čerstvého kôpru
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ, čierne korenie
  • 1 PL šťavy z citróna
  • rastlinný olej na potretie zapekacej misky
  • Na ozdobenie:
  • 50 g nastrúhaného eidamu
  • 20 g masla
  • čerstvý kôpor

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov