Sviatočné pirohy

Sviatočné pirohy

Sviatočné pirohy

Tento recept nám posiela: Michaela zo Zubného


náročnosť: stredná
čas: 45minút
porcie: 2

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto na pirohy, ktoré naplníme plnkou. Tú získame zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Pirohy uvaríme v slanej vode.
Na oleji prudko opečieme osolené a okorenené mäso, nakrájané na kocky. Mäso vyberieme a vo výpeku speníme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme hríby a chvíľku ich podusíme. Mäso vrátime naspäť, podlejeme vodou, pridáme trojuholníky syra a za stáleho miešania ich necháme rozpustiť. Dusíme, kým nie je mäso hotové. Podávame ako prílohu k vareným pohánkovým pirohom.
Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • Cesto: 200g hladkej múky
  • 20g pohánkovej múky
  • 1 vajíčko
  • soľ, voda
  • Plnka: 2 trojuholníky syra Karička
  • 50g uvarených a pretlačených zemiakov
  • 1 lyžička čerstvého najemno nakrájaného ligurčeka
  • soľ, korenie
  • Bravčové mäso so syrovo-hríbovou omáčkou:
  • 250g jemného bravčového mäsa ( alebo ľubovoľného)
  • 1 cibuľa
  • 80g čerstvých nakrájaných hríbov ( alebo sušených či mrazených)
  • 3 PL oleja, 2dcl vody
  • 2 trojuholníky syra Karička
  • soľ, korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov