Slávnostné zelené cestoviny

Slávnostné zelené cestoviny

Slávnostné zelené cestoviny

Tento recept nám posiela: Michal zo Sečoviec


náročnosť: nízka
čas: 40 minút
porcie: 4

Postup

Keď chcem cestoviny slávnostnejšie, použijem pravé talianske cestoviny trottole verde alebo mafaldine. Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale. Mali by byť al dente, pretože pri príprave omáčky sa ešte dovaria. Pred scedením cestovín odoberieme asi hrnček vody z hrnca. Scedené cestoviny potom vrátime naspať do horúceho hrnca a pridáme 2 PL odobratej tekutiny, rozdrobenou gorgonzolou, Karičkou a baby špenátom a pridáme čerstvo namleté čierne korenie. Hrniec na vypnutom sporáku zakryjeme a necháme 2 minúty stáť. Potom zapneme sporák na slabý plameň, zložíme pokrievku a cestoviny zmiešame so 100-150ml tekutiny z varenia, aby sa syr roztopil na jemnú omáčku a špenát sparil. Odstavíme, premiešame s väčšou časťou nasekaných pistácií. Zvyšok pistácií použijeme na dozdobenie na tanieri.


Potrebujeme

  • 500 g cestovín trottole verde
  • 250 g syra gorgonzola
  • 2 Karičky v črievku
  • 250 g baby špenát
  • 5 lyžíc pistáciových orieškov
  • korenie čierne mleté
  • soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov