Slávnostné medové kurča s ananásom a Karičkovým dipom

Slávnostné medové kurča s ananásom a Karičkovým dipom

Slávnostné medové kurča s ananásom a Karičkovým dipom

Tento recept nám posiela: Peter zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 60
porcie: 8
bezlepkový recept: Áno

Postup

Kuracie stehná umyjeme a osolíme. Uložíme ich do olejom natretého pekáča.
Z olivového oleja, medu, pretlačeného cesnaku, sójovej omáčky, citrónovej šťavy a kurkumy si pripravíme zmes, ktorou ich potrieme z oboch strán. Pečieme cca 45 minút pri teplote 225 °C. V polovici pečenia ich pretočíme.
Medzitým si pripravíme dip z kyslej smotany, syra Karička črievka, cesnaku, čierneho korenia a štipky kurkumy. Ingrediencie spolu vymiešame a dip podľa chuti osolíme. Upečené stehná naservírujeme na taniere, pridáme 1PL ananásového kompótu a polejeme dipom.
Podávame s ryžou. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 8 ks kuracie stehná
  • soľ podľa chuti
  • 4 PL med
  • 4 PL olivový olej
  • 4 PL sojová omáčka
  • 4 strúčiky cesnak
  • mleté čierne korenie štipka
  • kurkuma štipka
  • 1 kyslá smotana
  • 1 Karička črievko
  • 4 PL ananásový kompót

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov