Pečená mleté mäsko plnené klobáskou s kôprovo-syrovou omáčkou

Pečená mleté mäsko plnené klobáskou s kôprovo-syrovou omáčkou

Pečená mleté mäsko plnené klobáskou s kôprovo-syrovou omáčkou

Tento recept nám posiela: Michaela z Bojnej


náročnosť: stredná
čas: hodinka aj 20 minut
porcie: 10

Postup

Rožky si nakrájame na drobno, zalejeme vodou, aby boli úplne všetky rozmočené, nakoniec ich „vymačkáme“ rukami a pridáme do väčšej misky. Tieto rožky najprv poriadne rukami rozmačkáme a pridáme mleté mäso, rozbijeme vajíčka, osolíme, okoreníme, ovegetíme, pridáme prelisovaný cesnak a rukami vypracujeme tak, aby sa rožok úplne spojil s mäsom. Plech si vymastíme a do stredu nanesiele široký pás mäsa, na ktorý poukladáme ošúpané vajíčka. Zvyšok mäsa nanesieme na vajíčka a úplne ich zakryjeme. Nakoniec posypeme strúhankou a dáme piecť na 190 stupňov asi na 50 minút 🙂 Necháme chvíľku vychladnúť a môžme krájať. Kus masla si dáme do hrnca, pridáme múku a spravíme zásmažku. Keď je múka opečená, nalejeme mlieko a riadne vymiešame metličkou, okoreníme, osolíme a ovegetujeme 🙂 Keď nám to začne vrieť pridáme smotanu, syr Karička a nakrájaný kôpor, chvíľu povaríme a odstavíme.


Potrebujeme

  • 2 veľké klobásky
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 4 rožky
  • 3 vajíčka
  • soľ, korenie
  • bio vegetu
  • strúhanku
  • 2mstrúčiky cesnaku
  • olej
  • 2 lyžice špaldovej hladkej múky
  • asi 750 ml mlieka
  • šľahačkovú smotanu
  • kôpor
  • kus masla
  • dve črievka Karička syru

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov