Losos na masle s pečenými zemiakmi a kôprovou omáčkou

Losos na masle s pečenými zemiakmi a kôprovou omáčkou

Losos na masle s pečenými zemiakmi a kôprovou omáčkou

Tento recept nám posiela: Michaela z Bojnej


náročnosť: stredná
čas: pol hodinka
porcie: 2

Postup

Kus masla si dáme do hrnca, pridáme múku a spravíme zásmažku. Keď je múka opečená, nalejeme mlieko a riadne vymiešame metličkou, okoreníme, osolíme a ovegetujeme. 🙂 Keď nám to začne vrieť pridáme smotanu, Karička črievko a nakrájaný kôpor, chvíľu povaríme a odstavíme.

Lososa si umyjeme, osolíme a dáme na rozohriaty olej, opečieme ho z každej strany asi 3 minútky. Podávame s opečenými zemiakmi.


Potrebujeme

  • 4 plátky lososa
  • zemiaky, olej, soľ
  • Na omáčku:
  • 2 lyžice špaldovej hladkej múky
  • 750 ml mlieka
  • šľahačkovú smotanu
  • soľ, korenie, bio vegetu
  • kôpor
  • kus masla
  • 1 ks Karička črievko

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov