Lokše s pečienkou

Lokše s pečienkou

Lokše s pečienkou

Tento recept nám posiela: Majo zo Žiaru nad Hronom


náročnosť: stredná
čas: 60
porcie: 4

Postup

Lokše: zemiaky uvaríme v šupke a necháme poriadne vychladnúť, nastrúhame a zmiešame s múkou a soľou, vypracujeme cesto, ktoré si nakrájame. Vyvaľkáme, vzor nechám na každého z vás. Pečienka: na masti si opražíme cibuľku do sklovita a pridáme pečienku, trošku popražíme, pridáme červenú papriku a korenie. Podlejeme vodou. Keď je pečienka mäkká odstavíme a osolíme podľa potreby. Ozdobíme podľa vlastnej fantázii. Podávať môžeme aj so syrovou omáčkou: sladkú smotanu, syr v čreve a horčicu, jemne privedieme do varu a varíme, kým nebude omáčka hustejšia. Dobrú chuť 🙂


Potrebujeme

  • 300 g uvarené zemiaky v šupke
  • 100 g hl. múka
  • soľ
  • masť
  • cibuľa
  • pečienka
  • červená paprika
  • čierne mleté korenie
  • sladá smotana
  • syr v čreve Karička
  • horčica

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov