Kuracie soté a palacinkové rezance

Kuracie soté a palacinkové rezance

Kuracie soté a palacinkové rezance

Tento recept nám posiela: Eva zo Starej Turej


náročnosť: stredná
čas: 40 minút
porcie: 4

Postup

Palacinkové rezance: pripravíme si cesto, pridáme soľ, čierne korenie a čerstvé nasekané bylinky (petrželku, tymián…) cesto necháme cca 30 minút odpočívať. Upečieme palacinky. Každú palacinku zrolujeme a nakrájame na širšie rezance – závitky.

Kuracie soté: kuracie prsia nakrájame na malé kocky, polejeme olejom, okoreníme. Cukinu nakrájame na kocky, zázvor na tenké pásiky, chilli papričku zbavíme jadierok
a nasekáme, cesnak posekáme, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, vnútro vyberieme a mäsitú dužinu nakrájame na drobno a ešte bylinky oregáno, bazalka, estragón a petrželka. Na oleji orestujeme kuracie prsia, osolíme, okoreníme, pridáme chilli, cesnak a zázvor, cukínu, paradajky . Všetko spolu orestujeme, cukína pustí trochu šťavy, tú necháme vydusiť.

Na záver pridáme 1-2 PL rajčinového pretlaku, premiešame, ak treba dochutíme soľou a korením. Na koniec pridáme bylinky. Podávame s palacinkovými rezancami a posypané strúhaným syrom Karička tehla.


Potrebujeme

  • Palacinky:
  • 200 g múka hladká
  • 300 ml mlieko
  • 200 ml sódová voda
  • 3 vajcia
  • soľ, mleté čierne korenie, bylinky
  • Kuracie soté:
  • 500 g kuracie prsia
  • 1 cuketá mladá
  • 2-3 paradajky
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • kúsok zázvoru, chilli paprička
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • soľ, mleté čierne korenie, bylinky
  • Karička tehla

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov